Implementacija

Ukratko, što su prednosti implementacije ISO 31000?

 Iznad svega treba istaknuti korist od učinkovitog procesa upravljanja rizicima u povećanju vjerojatnosti ostvarivanju ciljeva organizacije. Također, upravljanje rizicima na učinkovit način doprinosi prepoznavanju prednosti i prilika organizacije.

Nakon što rizik preraste u ‘krizu’ ili ‘štetni događaj’ kasno je za upravljanje rizicima, iako je puno lakše identificirati opipljive štete.

Razmislite, fokus na upravljanje rizicima prije nastupa ‘štetnog događaja’ katkad može biti zahtjevan i može biti teško identificirati opipljive koristi, ali njime postižemo kontrolu nad rizicima i mogućim štetnim posljedicama.

Djelotvoran proces upravljanja rizicima će pomoći u identifikaciji prilika i prijetnji za organizaciju.

Nakon što uspostavi proces upravljanja rizicima organizacija će početi identificirati vlastitu korist koja opravdava uložene resurse , a ne zaboravimo da upravljanje rizicima može pomoći iskoristiti mogućnosti i prilike koje bi možda drugačije za organizaciju bile izgubljene.

Uvođenje ili usklađivanje sa ISO 31000 daje dodatnu korist organizaciji usklađujući njezin proces upravljanja rizicima sa smjernicama najbolje prakse. Nemojmo zaboraviti jedno od ključnih načela upravljanja rizicima ISO 31000 da stvara i štiti vrijednosti.

Predanost i posvećenost

Pobrinite se da razumijete sve svoje unutarnje i vanjske zahtjeve, te da oni budu uzeti u obzir u razvoju…

Razumijevanje zahtjeva

Pobrinite se da razumijete sve svoje unutarnje i vanjske zahtjeve, te da oni budu uzeti u obzir u razvoju…

Implementacija sustava

Ne postoji ‘zlatno pravilo’ o tome kako implementirati sustav upravljanja rizicima i njegove zahtjeve koje vrijedi u svakoj organizaciji. No, imamo neke ključna načela…

Potvrda sukladnosti

Iako ISO 31000 nije standard namijenjen certificiranju, postoje dobri razlozi da od ugledne certifikacijske kuće zatražite potvrdu sukladnosti…

To this effect, you are advised to give it the best shot do my assignment you can.