Pravila privatnosti

Osnivači Centara kompetencija upravljanja rizicima – Fina GS, Trilix d.o.o. i SGS Adriatica, u svom poslovanju provode mjere zaštite osobnih podataka sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR), Zakonu o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka, te ostalim zakonskim i regulatornim obvezama, kao i najboljim međunarodnim praksama iz područja informacijske sigurnosti.
Osim navedenoga, svatko od nas je unutar svoga poslovanja u potpunosti predan kontinuiranoj i efektivnoj uspostavi i održavanju informacijske sigurnosti, te isto očekujemo od svojih zaposlenika i poslovnih partnera.
Ova Pravila privatnosti odnose se na prakse zaštite privatnosti koje primjenjujemo pri ugovaranju i pružanju usluga svojim klijentima. Definirali smo ih kako bismo razjasnili svrhu i način uporabe osobnih podataka, kategorije osobnih podataka koje prikupljamo, vremensko razdoblje u kojem ih obrađujemo, te da Vas upoznamo sa svim načinima informiranja u svezi obrade vaših podataka.

Svrha i način prikupljanja podataka

Centar kompetencija upravljanja rizicima osnovan je radi pružanja usluga poslovnim korisnicima, stoga podatke koje tom prilikom prikupljamo i obrađujemo, neovisno o njihovoj vrsti, čuvamo kao poslovnu tajnu, te s njima postupamo pažnjom dobrog stručnjaka.
Takve podatke obrađujemo jedino u svrhu ispunjenja ugovorne obveze, ili radi iskazane namjere sklapanja ugovora, te ih ne koristimo ni za koje druge svrhe.
Izuzev javno dostupnih podataka, sve ostale podatke prikupljamo izravno od svojih klijenata.

Zadržavanje podataka

Podatke ne zadržavamo duže nego što je to neophodno u odnosu na svrhe za koje ih prikupljamo.
Stoga, podatke klijenata zadržavamo dok god su oni potrebni za pružanje ugovorenih usluga.
Kad razdoblje zadržavanja istekne, podatci će se izbrisati na način koji osigurava da se oni ne mogu rekonstruirati niti pročitati.

Zahtjevi ispitanika

Osiguravamo ostvarivanje svih prava zajamčenih primjenjivim regulatornim odredbama, ukoliko se zahtjev za istima pokaže osnovanim.
Zahtjev za ostvarenje prava podnosi se pisanim ili usmenim putem.
Svi zahtjevi koji se odnose na zaštitu privatnosti, trebaju se uputiti Službeniku za zaštitu osobnih podataka, na adresu osobni.podaci@trilix.eu, koji će evidentirati svaki zahtjev po primitku. Odgovor na zahtjev dostavlja se u roku od 30 dana od primitka.
Ukoliko ne možemo u potpunosti odgovoriti na vaš zahtjev u roku od 30 dana, dostavit ćemo obavijest o:

  • Potvrdi primitka zahtjeva;
  • Svim informacijama koje su prikupljene,
  • Pojedinosti o bilo kojoj traženoj informaciji ili izmjenama koje neće biti dostavljene korisniku, razlogu za odbijanje, te o mogućim postupcima za žalbu na odluku;
  • Procijenjeni datum do kojeg će biti dostavljeni preostali odgovori,
  • Procjena troškova koje mora platiti korisnik (ako je zahtjev prekomjeran).
  • Ime i kontaktne informacije pojedinca kojega bi Ispitanik trebao kontaktirati za daljnje informacije.

Kolačići i zašto ih prikupljamo

Dok pretražujete po internetskoj stranici Centra kompetencija upravljanja rizicima niste u potpunosti anonimni budući prikupljamo kolačiće, odnosno vrlo male tekstualne datoteke koje spremamo na vaš uređaj. Ova web stranica koristi samo dvije vrste kolačića.

NUŽNI – koji su neophodni za rad ove web stranice, te prikupljaju samo podatke o veličini vašeg ekrana, radi prilagodbe stranice istome;

ANALITIČKI – riječ je o kolačićima treće strane, točnije Google Analytics, koji također prikupljaju sljedeće informacije:

  • IP adresu (za geo lokaciju korisnika);
  • Vremenski period zadržavanja korisnika na pojedinim dijelovima stranice;
  • Ukupno vrijeme trajanja posjeta korisnika.
  • Google Analytics kolačiće trilix.eu prikuplja sukladno https://policies.google.com/privacy?hl=en .

Kontakt

U slučaju pritužbi vezanih uz pridržavanje ovih i drugih pravila koji se odnose na zaštitu privatnosti, molimo da nam se javite na:
mail adresu: osobni.podaci@trilix.eu

ili na adresu:

Trilix d. o. o.
Miramarska cesta 24.
10000 Zagreb
n/r „Službeniku za zaštitu osobnih podataka“

Zadnje ažurirano: 08. lipnja 2019.